Advokatfirmaet Collin I/S

Testamente

Er uheldet ude, er det en god idé at have sikret guldklumpen.

Testamente

På samme måde som en læge tit under et middagsselskab bliver bedt om at bistå med råd og dåd om sygdomme, er advokatens lod at redegøre for arveforhold.

Egentlig er det ganske pudsigt, at så mange ikke ved, hvem der i virkeligheden skal arve dem, herunder at det for eksempel ikke er arveoverførende, at en søn eller datter gifter sig.

Man kunne få den tanke, at mange personer vælger ikke at oprette et testamente, fordi de så nødigt vil tænke på døden, og hvis de endelig opretter et testamente, er det sidste hjertesuk nært forestående.

Det forholder sig naturligvis på ingen måde således. Tværtimod er det en rigtig god idé – ikke mindst i disse tider, hvor personer er gift både for anden og tredje gang og har ”både dine og mine børn” og i øvrigt kombinerer dette med stor rejseaktivitet – at oprette et gennemtænkt testamente.

Det kan selvfølgelig være, at mulige testatorer har den opfattelse, at advokaten skriver så stor en regning, at der ikke er så meget tilbage til arvingerne. Dette er også en misforståelse – i hvert fald, når vi skal bistå.

Inklusive et møde her på kontoret og udarbejdelse af testamentsudkastet koster et af de mere simple testamenter ca. kr. 2.000,00 + moms.

Er testamentet lidt mere kompliceret, vil det typisk ligge i størrelsesordenen kr. 3-4.000,00 + moms.

Henvendelse

Advokat Bent-Ove Feldung