Advokatfirmaet Collin I/S

Ægtepagt

Er tiden kommet til at knytte båndene tættere er det en god idé med en ægtepagt. 

Udfærdigelse af ægtepagter

Såvel forud for et ægteskab som et registreret partnerskab, som under disse, kan der være behov for at oprette en ægtepagt. Der synes at herske en ubredt opfattelse af, at man selv kan downloade en ægtepagtsformular til udfyldelse og registrere denne (den tinglysningsmæssige registrering koster kr. 1.400,00).

Set i relation til, at vi typisk rådgiver under et møde og videre de temmelig mange muligheder, der er for forskellige kombinationer af skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje, eventuelt krav om udfærdigelse af gaveægtepagt og videre, om der er i givet fald skal ske kombination af oprettelse af ægtepagt med oprettelse af et testamente, er det som regel givet godt ud at arrangere et møde med en advokat.

Oprettelse af en simpel ægtepagt – og det kan for eksempel typisk være om ligedeling af pensioner, hvor hovedreglen jo nu er, at hver part ved separation/skilsmisse beholder sine egne pensionsordninger – vil typisk koste kr. 2.000,00 + moms, hvortil kommer det ovenfor anførte registreringsgebyr til Staten. Mere komplicerede ægtepagters oprettelse afregnes efter medgået tidsforbrug.

Henvendelse

Advokat Bent-Ove Feldung